Sunday, September 18, 2005

AMIBIOS

American Megatrends Inc. neboli - zkráceně - AMI, který přednedávnem oznámil podporu Ultra160 RAID pro intelovské procesory Itanium, se pouští do podpory procesorů od Transmety. Vedoucí firma v oblasti počítačového novátorství oznámila AMIBIOS Mobile, který podporuje procesory Transmeta 3200 a 5400.

Tato nabídka je úzce směřována na mobilní trh, kde spojení AMIBIOS Mobile s procesory Transmeta vytvoří pokročilý power managementem potřebný pro mobilní Internet a ostatní podobná zařízení. Přičemž značnou předností bude výrazné prodloužení chodu na baterie u mobilních přístrojů.

AMIBIOS Mobile je vývojáři navržen s určitým předstihem - poskytuje širší nabídku, než jsou současné notebooky schopny využít. Nabídka většiny dostupných rysů, které najdeme u AMIBIOS Mobile, je také dána spoluprací s většími výrobci.

Procesory od Transmety by se s AMIBIOS Mobile mohly konečně trochu více prosadit na trhu mobilních systémů. Někteří výrobci notebooků již sice před časem oznámili své produkty, nicméně k nějakému rozšíření nedocházelo. Samozřejmě druhá věc je výkon, ale to již rozhodnou samotní zákazníci, kterému modelu dát přednost. Každopádně to nebude mít lehké žádný z výrobců procesorů, kteří mají co mluvit do mobilních sfér (Transmeta, AMD a ani Intel se svým nejnovějším přírůstkem i815EM využívající technologii SpeedStep)…

0 Comments:

Post a Comment

<< Home